Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo på bättringsvägen hemma

Annons

Laget annorlunda tar tre poäng hemma och går upp på en play off-plats.

Det annorlunda laget är Modo, som varit klart bättre borta än hemma - men på fredagskvällen gör bastanta 5-1 på hemmais mot HV 71.

Modo har varit mycket bra borta, men riktigt dåligt hemma i Fjällräven Center.

Inför fredagsmatchen hade Örnsköldsvikslaget tagit hela 39 poäng borta (bara Skellefteå är bättre), men bara 26 hemma - sämst i SHL tillsammans med Örebro och AIK.

Målskyttet har också varit ett jätteproblem för Modo, som i de två matcherna inför den mot HV71 sköt 84 skott och gjorde - två mål.

Möjligen var matchen mot HV71 en islossning både när det gäller poänghåvningen och målskyttet. Till skillnad mot tidigare behövde Anders Forsbergs lag inte kriga livet ur sig för att få pucken i nät.

2-0 efter första perioden var frukten av ett direktskott (Kristian Forsberg) och en styrning (Adrian Kempe).

Vi fick utdelning på ett sätt vi inte fått tidigare och när vi hade 2-0 senast efter första perioden kommer jag inte ihåg, sade Modotränaren Anders Forsberg. När vi sedan får 3-0 tidigt i andra perioden får vi marginal att spela på, fortsatte han.

Trean satte Simon Önerud från distans på ett skott som HV:s vikarierande målvakt Jonas Gunnarsson (Gustaf Wesslau sjuk) skulle tagit.

När Adrian Kempe sedan styr in sitt andra mål för kvällen - och därmed fördubblar sin målskörd i elitserien - är HV 71 i praktiken ett slaget lag.

Smålänningarna gjorde efter 4-1-reduceringen ändå ett hyggligt försök att gå ikapp, vann faktiskt skotten med 36-23, men var aldrig nära. HV-tränaren Torgny Bendelin medgav också att Modo vann rättvist.

Grabbarna kämpade tappert, men Modo hade stängt framför sin målvakt, samtidigt som vi släppte till för billiga mål, sade Bendelin och konstaterade att Jonas Gunnarsson inte får släppa in trean som han gjorde. Men vi förlorade inte på honom.

Modo klättrade upp på sjätte plats, sista play off-platsen, och har en god chans att stanna kvar ovanför strecket. Laget möter redan på lördagen AIK, också hemma, och har ett relativt överkomligt program nästa vecka.

Skadedrabbade HV är kvar på tionde plats och play off vill inte Torgny Bendelin prata om.

Vi krigar för fullt för att slippa kvalserien och det har jag sagt hela tiden sedan jag tog över.

Mer läsning

Annons