Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo klart för kval – så avgörs vilket lag som står för motståndet

Nu är det klart i såväl praktiken som teorin. Modo Hockey kommer att få kvala för att försöka hålla sig kvar i SHL till nästa säsong.
Vilket lag som står för motståndet avgörs tidigast om tolv dagar

Upplägget för de allsvenska lagen som kvalar mot SHL kan möjligtvis ses som lite krångligt, men så här fungerar det:

Tingsryd och AIK slutade etta respektive tvåa i hockeyallsvenskan och gör just nu upp i den "hockeyallsvenska finalen". De spelar en matchserie om bäst av fem matcher, där segraren kommer att få möta den redan nu klara SHL-jumbon Karlskrona. Där är det 1–1 i matcher.

Läs också: Betygen: Reideborn stack ut

Förlorande lag i den hockeyallsvenska finalen får i sin tur göra upp i ännu en matchserie – bäst av tre – mot det lag som vinner "slutspelsserien". Slutspelsserien är en serie där lagen som placerade sig mellan tredje och åttonde plats i hockeyallsvenskan spelar. Efter en omgång där leder Oskarshamn, men fyra omgångar återstår och mycket kan hända än.

Läs också: Jon Häggqvist: Modo har mycket att slipa på till kvalet

Alltså, för att göra det lite mer koncist: Modos motstånd blir antingen förloraren mellan Tingsryd och AIK, eller vinnaren av slutspelsserien. Det blir en kvalserie med sju matcher där Modo har hemmaplansfördel.

Vilket lag som i slutänden blir Modos motstånd vet vi antingen 15 eller 16 mars. Första match i matchserien spelas sedan den 20 mars.

Läs också: Modotränaren: "Du får 10 000 kronor om Modo åker ur"