Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo i ny miljontvist

Modo har fått ytterligare ett skatteärende på halsen. Skatteverket vill upptaxera klubben med 7,6 miljoner kronor – återigen på grund av för lågt uttag av hyror.
Nu gäller det åren 2009 till 2013.

Annons

Modo Hockey och Skatteverket har haft mycket att göra med varandra efter Fjällräven Centers (då Swedbank Arenas) uppförande 2006. Huvudanledningen till detta är de hyror som dotterbolaget Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB – arenabolaget – tagit ut för arenan.

Det första skatteärendet blev verklighet 2009, då Skatteverket synade Modos siffror för 2008 och kom fram till att klubben tagit ut 6,1 miljoner kronor för lite i hyra.

Detta överklagade Modo. Förvaltningsrätten sänkte också summan till fyra miljoner kronor och när ärendet sedan hamnade i Kammarrätten friserades siffrorna ytterligare och landade på 1,96 miljoner. Kammarrättens beslut kom i mars i fjol.

Nu har alltså ytterligare ett ärende som rör Modo och hyror kommit till. Skatteverket har granskat arenabolagets taxeringsår från 2009 till 2013 och än en gång kommit fram till att bolaget tagit ut för låg hyra för Fjällräven Center.

Totalt rör det sig om 7,6 miljoner kronor, pengar som alltså ska eftertaxeras.

Lägg därtill att Modo åkt på närmare 350 000 kronor i skattetillägg (en form av straffavgift) eftersom Skatteverket anser att arenabolaget "lämnat oriktiga uppgifter" – plus att ytterligare 150 000 kronor i mervärdesskatt har lagts till.

Mer läsning

Annons