Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo har gett sig chansen

Modo Hockey vinner andra raka matchen mot seriesuveränen Skellefteå AIK, Modo vinner hemma i Fjällräven Center och Modo gör två (2!) mål i power play.

Undrens tid är inte förbi.

Kan man nu göra jobbet i Jönköping och hoppas att Berts Boys luggar Färjestad i Karlstad, då kan Modo kvittera ut ett VG för den här säsongen redan på lördag kväll.

Modo gjorde jobbet mot ett Skellefteå som naturligtvis är bra (jisses vilka hot Oscar Möller och den fantastiske Joakim Lindström är i varje byte), samtidigt som Västerbottens AIK inte var beredd att offra en hörntand. Inte ens ett blåmärke.

Det som inte gick Modos väg den här kvällen var de övriga resultaten. Färjestad och Brynäs tog blytunga bortasegrar och Leksand är fortfarande med i racet om en direktplats till kvartsfinalspelet efter att ha nollat Frölunda i Scandinavium.

Det var mycket motivation slår klass-syndromet den här omgången.

Det Modo måste göra nu, förutom att vinna över HV 71 i Jönköping, är att hoppas att Skellefteå känner för att ta med sig en seger till kvartsfinalspelet och att Luleå vill slåss för fjärdeplatsen. Luleå har Brynäs borta och trots att Linus Omark kommit in i laget har man nu tre raka förluster.

Jag tror (eller ja, hoppas) att Jonas Rönnqvist är väldigt angelägen att stoppa Luleås blödning så man inte tappar hemmaplansfördelen när kvartsfinalspelet inleds.

Sedan måste ju som sagt Modo vinna i Jönköping mot ett HV som ser ut att ha havererat fullständigt. 1–8 mot Brynäs följdes upp med 2–4 hemma mot Örebro och general managern Ola Thorwalls och sportchefen Fredrik Stillman hade knappast trott att Torgny Bendelin-effekten skulle se ut så här.

Men åter till matchen Modo-Skellefteå i omgång 54, en typisk Modomatch med tanke på hur den här säsongen sett ut: stundtals bra spel följt av dippar periodvis, svårt att göra mål och en fantastiskt skicklig Linus Ullmark.

Men ändå, fyra mål av Modo i en och samma match är någon form av målorgie för att vara Modo modell 13/14 och det lovar gott. En av anledningarna till att Modo nu producerar stavas naturligtvis Kirill Kabanov.

För sju säsonger sedan, runt juletid, skrev dåvarande sportchefen Erik Holmberg kontrakt med en högerfattad nummer 17 som match efter match var på rätt ställe och till slut blev Modos guldmakare. Jo, vi minns väl alla Kristian Kuusela.

Nu säger jag inte att Modo ska gå hela vägen, vi börjar med att fundera på en topp 6-placering, men Kabanov har gett Modos anfallsspel ytterligare en dimension. Han har nu gjort sex mål på sju matcher och den ryske teknikern har bidragit med massor av talang och kunnande till det här laget.

Kabanov var en chansning av Näslund, men nu är ryssen en av Modos verkliga nyckelspelare och kan hans energi och spelglädje smitta av sig på fler än William Nylander och Samuel Påhlsson så behöver Modos säsong inte ta slut nästa torsdag.

***

När Modos herrlag slåss för att ta sig till en SM-kvartsfinal är Modo Hockeys damdito bara tre perioder från en SM-final på hemmaplan.

Modo valde Leksand i semifinalen, ett bra val då Erika Grahm & co. körde över dalkullorna i Leksand.  Efter 5–1 i första semifinalen är jag övertygad om att Modo gör processen kort med Leksand på lördag.

Okej, pucken är platt och allt kan hända och ja ni vet, men när Micke Nilsson fick sitt lag att gå på alla cylindrar direkt efter fem veckors uppehåll och kanske gör säsongens bästa match, då har jag svårt att se att Leksand ska kunna rubba detta Modo.

Speciellt inte när Modo har världens bästa målvakt i Valetina Lizana Wallner och seriens vassaste kedja i Emma Nordin, Tina Enström och Erika Grahm.
Jag tror att det till och med räcker till SM-guld.