Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo gav sig själv en tidig julklapp

Modo gav sig själv en tidig julklapp genom att besegra Luleå med 2-1 på lördagskvällen.

Matchhjälte blev Per-Åge Skröder som avgjorde i förlängningen, när Luleå hade en spelare utvisad.

Kvällsmatchen i Coop arena, elitseriens sista match före juluppehållet, blev en underhållande tillställning, där Luleå dominerade i inledningen.

Hemmalaget bjöd på anfallsglad hockey och skapade flera vassa chanser, men Niklas Svedberg i Modokassen var på hugget och höll tätt.

Anfallsglädjen straffade sig i slutet av perioden. Markus Näslund fiskade upp pucken när Luleå anföll, slängde iväg den till Morten Madsen som tog några snabba skär och skyfflade den i mål.

Modo tog för sig mer i mittrundan, men när ångermanlänningarna drog på sig två utvisningar i rad i slutet av perioden kunde Mats Lavander kvittera för Luleå i spel fem mot tre.

I tredje perioden höjde båda lagen intensiteten och spelet böljade fram och tillbaka i högt tempo. Modo var närmast en kvittering i början, men efter en Luleå-time out efter nio minuter blev det jämnare.

Luleå var nära att avgöra när Jan Sandström träffade ribban med 30 sekunder kvar att spela, men matchen gick i stället till förlängning.