Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo föll i första åttondelen: "Vi gör för många misstag"

Modo J20 avslutade seriespelet med nio matcher utan en trepoängare.
Man lyckades inte bryta den sviten i den första SM-åttondelsfinalen och nu har AIK matchbollar.
– Det kändes mer som om vi förlorade matchen än att AIK vann den, säger Modos assisterande coach Henrik Gradin.

Spelmässigt gjorde annars Modo en bra match. Man fick en smakstart då Johan Lindholm styrde in 1–0 i den första perioden, men AIK behövde bara knappa halvminuten på sig för att kvittera.

Sedan hände det mesta i en tät, kul, svängig, intensiv och rätt så grinig match.

Till exempel fick Modo reda ut ett tre mot fem-läge, och sedan direkt från botbänken ordnade Johan Lindholm ett straffslag som han sedan missade...

Sedan handlade det bara om Modo innan AIK, helt oförtjänt, gjorde 1–2.

Modo kom tillbaka och kvitterade innan den suveräne mini-liraren Oliver Ödman-Hadzinikolic gjorde 2–3 tidigt i den tredje perioden.

Och sedan fortsatte matchen att vara grinig, något Modo förlorade på. Noterbart att Modo inte fick med sig ett enda power play...

– Visst, det är märkligt att vi inte får ett power play, men vi föll inte på domaren, vi föll på våra egna misstag, säger Gradin.

Modo såg slaget och uträknat ut när Oskar Ståhl-Lyrenäs ur ingen vinkel alls skickade in kvitteringen. Då visade

matchuret på 19.58.

I förlängningen får sedan Ståhl-Lyrenäs en jättechans att avgöra i friläge men i stället kontrar AIK in vinstmålet 1.43 in i förlängningen. Ridå.

– Vi är väldigt bra i den första och den sista perioden, men emellanåt gör vi en massa misstag som inte får ske på den här nivån, säger Gradin.

Men den här matchserien är inte över. AIK har visserligen matchboll, men man måste också slå in den i Ritorp på fredag.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag, men vi är inte tillräckligt spetsiga och bjuder på för många misstag. Men vi har fortfarande chansen och tänker ta den, säger Gradin.