Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo fick sista ordet

Annons

Linköping hämtade upp 2-4 till 4-4 i slutminuterna.

Men Modo fick ändå sista ordet i förlängningen.

Med en pangträff i krysset ordnade backen Kyle Cumiskey bonuspoängen till gästerna.

Jag tycker att vi gjorde oss förtjänta av tre poäng egentligen, men två får väl duga, säger forwarden Per-Åge Skröder.

Den norske skyttekungen svarade för ett mål och två assist - bland annat till Modos segerskott i förlängningen.

Skönt att äntligen få in pucken, ett ruskigt bra skott av Kyle (Cumiskey). Precis innan hade vi ju två puckar som dansade på mållinjen, ler Skröder.

Efter en stark press under de sista tio minuterna både reducerade (Simon Hjalmarsson) och kvitterade Linköping (tvåmålsskytten Pär Arlbrandt).

Men när Johannes Salmonsson drog på sig en dum utvisning i slutsekunderna fick Modo chans att avgöra i spel fyra mot tre i förlängningen.

Och den tog man alltså.

Formstarkt Modo

Inte lätt att stå emot med bara tre man. Tungt att få stryk ändå när vi jobbade i kapp så pass bra. Men vi fick ju i alla fall med oss en poäng, suckar Linköpings tränare Roger Melin.

Modo har därmed plockat elva poäng under de sex senaste omgångarna och tillhör ligans mest formstarka.

Vi hade en dipp före landslagsuppehållet, men nu har vi höjt oss ordentligt och varit stabila. Att göra fem mål på bortaplan stärker självförtroendet ytterligare, menar Skröder. En riktigt bra insats borta, synd bara att vi inte tar full pott, tycker anfallaren Mario Kempe.

Hos östgötarna gjorde vårens landslagsman Patrik Zackrisson comeback efter att ha brutit foten i slutet av juli inför sin andra säsong i ryska KHL.

Zackrisson ska tillbaka till Atlant Mytishchi, men först nästa höst.

Nu spelar centerstjärnan i stället i sin förra klubb, Linköping, som han tidigare representerat i fyra år.

25-åringen tillhörde planens bästa, så länge han orkade.

Jag tröttnade efter två perioder, men totalt sett kändes det bättre än väntat. Men självklart är jag inte nöjd, vi fick ju torsk. Då är man alltid förbannad, säger Zackrisson.

Tre utvisningar

Patrik hade riktigt bra fart på skridskorna och fick med sig hela tre utvisningar, varav en såg ut som en starkt misstänkt straff.

Jag var verkligen enormt sugen på att spela igen, det har varit segt att enbart träna. När det gäller friläget borde det absolut ha varit straff, kritiserar han.

Tränaren Roger Melin var imponerad av sitt sena nyförvärv.

Kul att se energin, vi kommer att få mycket nytta av "Zacke". Jag hade inte tänkt ge honom så här pass mycket speltid direkt, men det är svårt att hålla tillbaka när han är så pass duktig, framhåller Melin.

Mer läsning

Annons