Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo byter tränare

Miloslav Horava lämnar jobbet som tränare för elitserielaget Modo med omedelbar verkan.

Han ersätts av finländaren Hannu Aravirta.

Modo Hockey riskerar att missa SM-slutspelet - trots stjärnspelare som Peter Forsberg och Markus Näslund - och nu agerar klubben.

Tränarbytet sker omedelbart och Aravirta anländer redan på onsdagen.

Vi vill slå fast att Miloslav Horava är en mycket kompetent tränare och tillika en sympatisk person. I en tuff bransch som hockey blir det ibland fel och vi vill önska Milo all lycka i hans fortsatta karriär. Han har varit tydlig på att han vill föreningens bästa och båda parter är överens om att vi nu går vidare med denna lösning, säger klubbens sportchef Fredrik Andersson.

Hannu Aravirta har bland annat coachat Helsingfors, JYP, Jokerit och Lahti Pelicans i finska SM-ligan och blivit finsk mästare två gånger. Som förbundskapten har han fört Finland till tre VM-silver.

Läget i tabellen talar för sig självt: vårt lag presterar just nu inte de resultat vi vill. Milo har deklarerat att han av personliga skäl vill åka hem samtidigt som vi har gjort bedömningen att det behövs en förändring i båset. Hannu Aravirta är en duktig ledare och coach och vi tror att det är precis det laget behöver, säger Fredrik Andersson.