Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo bröt svit mot serieledaren

Annons

Modo vann för första gången på 14 möten mot Skellefteå AIK. Linus Ullmark i Modomålet blev den stora matchhjälten i 2-1-segern.

Han visar verkligen vilken vinnarskalle han är, sade Modotränaren Jan-Axel Alavaara.

Skellefteå hade en brutal svit mot Modo inför fredagskvällens tillställning. Modo hade inte vunnit sedan den 8 januari 2011.

Men sviten var inget som tyngde Modo inför matchen.

Det är nya lagkonstellationer varje år. Både jag och Anders (Forsberg) har ju varit med och vunnit mot Modo, sade Alavaara som spelade en kort sejour i Skellefteå under säsongen 2011-12.

Samtidigt pekade Skellefteå AIK:s formkurva nedåt med ganska rejäl lutning. Laget kom till spel med tre raka förluster. Och i första perioden såg det ut som om kurvan bara fortsatte att falla för Skellefteå.

Modo fick i väg fem avslut mot mål, men två av dem gick in. Ställningen efter första perioden var 2-0 till gästande Modo. Inte rättvist sett till spelet, men Modo var skickligt på att utnyttja sina lägen.

I andra perioden tog Skellefteå över matchen helt. Men trots över 30 avslut mot mål, 18 på mål och 13 utanför, blev det bara ett målskott.

Skellefteå pressade hårt, och skapade en del, men fick inte in kvitteringspucken i tredje perioden. Modo offrade sig kopiöst och målvakten Linus Ullmark, var matchens stora förgrundsfigur. Han räddade hela 44 av 45 skott.

Han gjorde en riktigt bra match. Det syns att killarna i laget litar på honom, berömde Alavaara.

Tränaren ville dessutom verkligen lyfta fram laget.

Alla offrar sig fullständigt och krigar.

För Modo innebar segern att laget vinner mark kring det övre slutspelsstrecket. Serieledande Skellefteå AIK fick lägga till ytterligare en förlust till sin svit. Laget leder fortfarande serien överlägset, men är nu uppe i fyra raka förluster.

Det känns surt. Vi gör allt rätt och är spelförande från början till slut, tyckte Skelleftetränaren Bert Robertsson.

Han lyfte också fram Modos sista utpost.

Deras målvakt var den avgörande faktorn. Det studsar inte rätt för oss just nu, sade Robertsson.

Mer läsning

Annons