Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo bröt förlusttrenden

Från att man var ett av SHL:s formstarkaste lag innan landslagsuppehållet i november blev Modo Hockey ett av serien svagaste lag.

Därför förstår man att tränaren Anders Forsberg drog en djup suck av lättnad efter 6-3 mot Leksand i den sista omgången före julvilan.

Annons

– Det här var efterlängtat efter några förluster och matcher där vi inte spelat bra, menade Anders Forsberg.

Fast samtidigt som Modo dras med en del skador, mot Leksand saknades Mario Kempe, Jeff Tambellini och Kristian Forsberg, försvinner tre spelare tillfälligt ur truppen framöver.

Det handlar om backen Robert Hägg samt forwardsen Edwin Hedberg och Gustav Possler som är uttagna i Sveriges JVM-trupp.

– Men vi är förberedda på det eftersom vi känt till det och jag tror inte att det ska behöva påverka oss så mycket.

Modos JVM-trio kommer att missa tre matcher direkt efter juluppehållet, Brynäs och Färjestad borta samt AIK hemma i Fjällräven Center.

– Det är klart att jag helst haft dem med i laget, men det här är kul för killarna och jag hoppas att de spelare vi har på skadelistan är tillbaka efter uppehållet.

– I Mario Kempes fall är han bara några dagar bort. Tambellini och Forsberg hoppas jag som sagt på efter uppehållet

Det är inte så att du uppvaktat Markus Näslund och bett om nytillskott i truppen nu när juniorerna saknas efter uppehållet?

– Nej, inte alls. Får vi tillbaka de spelare som är skadade ska det inte behöva påverka oss så mycket.

På pluskontot finns numera unge William Nylander som Modo i inledningsskedet skulle få disponera i tio matcher. Men Modos General Manager Markus Näslund gjorde i fredags klart med Rögle och nu är han tillgänglig för Modo resten av säsongen.

– Det är bra för oss och för Nylander innebär det samtidigt en trygghet genom att han vet var han ska vara, anser Forsberg.

Återstår att se om William Nylander kan konkurrera om en plats i laget när och om alla spelare blir tillgängliga, eller om Modo väljer att hyra ut honom längre fram.

– Han har otroliga kvalitéer och klarar även defensiven. Är han bra ska han naturligtvis vara kvar.

William Nylander tycker själv att det här var en bra lösning för honom eftersom det är i SHL han helst av allt vill spela.

– Nu ska jag kämpa för att få så mycket istid som möjligt framöver, sa William efter matchen mot Leksand där han gjorde ett riktigt bra intryck.

Upplägget för Modo under uppehållet är hård träning den närmaste veckan med mycket fokus på kondition och en hel del powerplay också.

– Sedan blir det ledighet två och en halv dag. Vi samlas och tränar på juldagskvällen innan vi åker till Gävle för match mot Brynäs på annandag jul.

Annons