Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo bjuder hundratals asylsökande på hockey: "Hjärtat som talar"

När Modo tar emot HV 71 nästa fredag finns många specialinbjudna gäster på läktaren.
Klubben gör nämligen plats för 300 personer från asylboendena i Björna och Gideåbruk.
– Det är hjärtat som talar, säger Modos vd Charlotte Gustavsson.

Annons

Modo har vid flera tidigare tillfällen den här säsongen bjudit ensamkommande flyktingbarn på ishockey. När HV 71 kommer på besök fredagen den 22 januari ska en liknande insats göra – men alltså i betydligt större skala än tidigare.

– Vi vill bjuda alla som bor på de två boendena i Björna och Gideåbruk på hockey. Det kommer att ordnas med bussar så att de kan ta sig till arenan, eftersom det är ganska långt från stan funkar det inte med kollektivtrafiken och det kan bli lite svårt med bil när det är så många (skratt), säger Charlotte Gustavsson.

Missa inte: Dokumentärserien "I krigets skugga"

Det är resebolaget Byberg & Nordin, familjeföretaget där Modos ordförande Tomas Byberg är vd, som står för bussarna.

Exakt hur många som nappar på erbjudandet återstår att se, men Charlotte Gustavsson lovar att Modo gör plats oavsett hur många som vill se matchen.

– Vi har öronmärkt 300 biljetter för det här ändamålet, det var så många som bodde på de två boendena innan jul. Hur många som finns där i dag vet jag inte – det kan ju förändras snabbt – men om det är fler än 300 personer som vill se matchen så löser vi det, säger Gustavsson.

Varför gör ni det här?

– Det är hjärtat som talar. Det här är människor som har flytt från krig och har fått hela sin tillvaro vänd upp och ner. De har heller inte råd att aktivera sig. Vi vill visa dem ishockeyn och ge dem lite glädje i den kalla vintern.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobil? Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.