Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo avgjorde till slut

Det blev proppen ur för Modo i den tredje perioden. Med ett mål i tom bur satte Simon Önerud spiken i Örebrokistan - och 4-1 innebar tre tunga poäng i sexpoängmatchen.

Annons

Klicka här för att se Livebloggen i repris

Modo bröt trenden med bortasegrar mellan lagen, besegrade Örebro på hemmais med 4–1 – och tog tre hyperviktiga poäng i SHL.
Modo och Örebro har mötts tre gånger tidigare den här säsongen och i alla matcherna har bortalaget vunnit – Örebro senast i Örnsköldsvik i slutet av november med 2–1.
Onsdagsmatchen var hyperviktig för båda lagen – tabellelvan Örebro behövde en seger för att förbättra sina möjligheter, nian Modo riskerade att på allvar dras in i striden kring kvalstrecket.
Första perioden blev en av de tråkigaste och mest händelsefattiga i Övik den här säsongen, men det kom att hända mer i mittperioden.
Modo var riktigt under isen, medan Örebro bara blev bättre och bättre – och tog också ledningen i mitten av perioden sedan Marko Anttila fått tom kasse.
Örebro ledde skottstatistiken med 11–3 när Modo överraskande kvitterade, Per-Åge Skröder efter en två mot en-situation.
Modo kom sedan ut mycket bättre i tredje perioden och tog en tidig 2–1-ledning när Niklas Nordgren i sin tolfte match gjorde sitt första mål.
Edwin Hedberg avgjorde sedan i praktiken matchen med sex minuter kvar när han satte 3–1 i friläge efter en suverän passning från Skröder.
Örebro har en tuff situation under kvalstrecket men är inte uträknat. Laget har blivit betydligt bättre under Kent Johansson. (TT)

Inför matchen:

Två 94:or, två 95:or och två 96:or ingår i den 22 man starka trupp som ska försöka skaffa ett än större avstånd ner till ÖHK som är närmaste lag under kvalseriestrecket.

Om det är den yngsta truppen Modo någonsin har ställt på benen i högsta ligan låter vi vara osagt – men klart är att medelåldern är ovanligt låg.

Modo och Örebro har mötts tre gånger hittills den här säsongen. Modo vann de två första drabbningarna – båda i Örebro – efter ordinarie matchtid men när lagen sedan möttes i Fjällräven Center tog Örebro samtliga tre poäng via en 2–1-seger.

Det skiljer tio poäng mellan lagen för tillfället och onsdagskvällens match går sannerligen att beteckna som en sexpoängsmatch.

Seger för Modo och det skiljer hela tretton poäng.

Seger för Örebro och det skiljer "bara" sju.

Som vi berättade tidigare i dag gör Daniel Muzito Bagenda, född 1996, debut i SHL. Däremot har Jeff Tambellini – som i går sades vara spelklar – fallit bort. Även Peter Öberg är trasig.

Modos lag ser ut så här i sin helhet:

Målvakter: Linus Ullmark, Anton Forsberg.

Backpar: Richie Regehr-Kyle Cumiskey, Nichlas Torp-Oscar Hedman, Robert Hägg-Joonas Lehtivuori.

Kedjor: Mario Kempe-Samuel Påhlsson-Niklas Nordgren, Dave Spina-Mattias Ritola-Per-Åge Skröder, Christopher Bengtsson-Adrian Kempe-Edwin Hedberg, Victor Olofsson-Kristian Forsberg-Simon Önerud.

Extraspelare: Albin Carlson, Daniel Muzito Bagenda.

Annons