Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modin matchhjälte mot Detroit

Den stora skrällen i Tre Kronors OS-trupp i söndags. Matchhjälte för Columbus två dagar senare.

Fredrik Modins första mål sedan i februari innebar seger mot Detroit med 1-0 efter förlängning.

Fredrik Modin, det mest överraskande namnet i Bengt-Åke Gustafssons trupp, ställdes mot Detroits svenska storstjärnor med Tre Kronors lagkapten Niklas Lidström i spetsen.

Men det var Modin som fick sista ordet. Med sitt första mål sedan den 10 februari avgjorde han matchen, drygt tre minuter in i förlängningen.

Det känns bra att äntligen få en seger. Det har varit en kamp. Vi har försökt hitta vårt spel en lång tid, det här var definitivt ett steg åt rätt håll, säger Modin till Canadian Press.

Segern var efterlängtad. Columbus hade bara vunnit två av sina nitton senaste matcher när Modin sköt in sin egen retur med ett backhandskott. Svensken, som bara spelat nio matcher den här säsongen på grund av en knäskada, blev utsedd till matchens andra stjärna och ser ut att ha hittat formen inför OS i februari.

Vi har nog känt att det varit på väg under de senaste matcherna. Vi spelade bra i Detroit också (1-2-förlust i lördags), säger Modin.