Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modiga flickor uppmärksammades

Räddningstjänsten uppmärksammar det rådiga agerande de två flickorna i Helgum uppvisade när de förra måndagen var inbegripna i ett sjödrama.

Kompisarna Olivia Söderquist och Cissel Haglöf befann sig nere vid Faxälven i Helgum då Cissel ramlar i vattnet. Det är strömt och vattnet är mycket kallt.

Medan Cissel klamrade sig fast vid ett rör intill ett av brofundamenten sprang Olivia efter hjälp till Helgumsgården där personalen agerade direkt.

Ett rep firades ner från bron till den nedkylda Cissel.

Göran Olsson på räddningstjänsten berättar att han jobbade den dagen olyckstillbudet inträffade.

- Vi fick larm om att någon hamnat i vattnet, det är tre mil att åka och båtar ska med, det är mycket man hinner tänka då, säger Göran Olsson.

- Men när vi var i Österforse nåddes vi av beskedet att den unga fröken var uppe ur vattnet.

Göran Olsson och Jan Norlén från räddningstjänsten besökte på onsdagen Helgums skola för att visa sin uppskattning till flickorna som agerade så klokt.

Samtidigt passade de på att varna för att leka för nära vatten särskilt under våren när det är mycket kallt och man snabbt kyls ner.

De båda flickorna fick ett litet paket som visade sig innehålla ett halssmycke och räddningstjänstens maskot Flammy.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78