Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modern jazz för den hängivne jazzlyssnaren – så var spelningen med Daniel Karlsson Trio

På onsdagskvällen gästade Daniel Karlsson Trio Metropols jazzscen i Härnösand.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Bandet består av Daniel Karlsson piano, Christian Spering kontrabas samt Fredrik Rundqvist trummor.

Daniel Karlsson har under åren spelat med många olika musiker och sångare som Viktoria Tolstoy, Lisa Nilsson, gruppen Oddjob med fler. Han har också blivit uppskattad i internationell musikpress som London Jazz News. Med Spering har han spelat till och från under många år och likaså med Fredrik Rundqvist.

LÄS ÄVEN: Ina Forsman - finsk skivdebutant som sticker ut

I Härnösand varierade Karlsson sina musikaliska uttryck på pianot. Vänsterhandens harmonispel gav varje låt en rytmik som skapade identitet. Via högerhandens fingerspel kom såväl melodi som snabba improvisationer. Daniel, som skrivit bandets låtar, gav tillsammans med Christian och Fredrik ett suggestivt rytmiskt musikuttryck där influenser från flera musikgenres, rock, lite funk och modern jazz tilläts mötas.

Hemligheten med att våga låna in element från olika stilar i sitt skapande är att något eget kan bli verklighet. Alla tre i bandet bidrog aktivt till att ge framförande och musik sammansatta, inspirerande klangfärger vilket resulterade i att Metropols neonslingor tändes flera gånger under kvällen.

För den hängivne jazzdiggaren som inte hade möjlighet att gå på konserten rekommenderas skivan "Daniel Karlsson att the Feel Free Falafel". Den publik som kommit uppskattade kvällens musik med glada tillrop och varma applåder.

LÄS ÄVEN: Samspelt och lekfullt kollektiv