Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna borde byta namn till Stockholmspartiet

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Först av allt – jag är en allmänborgerlig väljare som i första hand vill att tillväxten inte bara ska ske i storstäderna. 

Varför byter inte Nya Moderaterna namn?

Efter en låååång siesta börjar valrörelsen komma igång igen. Moderatledaren Ulf Kristersson har hållit valupptakt restaurang Berns i Stockholm.

Bland annat sa han:

"Hade den kriminalitet som sker i Malmö skett i Stockholm så hade vi talat om undantagstillstånd"

Och förmodligen är det så. Händer det inte i Stockholm har det inte skett. I vart fall inte i media som ser som sin uppgift att följa hela Sverige.

Efter mötet kom det riktigt intressanta. Efter talet gick Moderatledningen bort till Sergels torg och invigde partiets nationella valstuga. Den har formen av en tunnelbanevagn och ska symbolisera Stockholm, tillväxt, utveckling och framtidstro.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Den nationella valstugan ska symbolisera Stockholm. Hade man bara kört med tillväxt, utveckling och framtidstro hade jag förstått det, men Nya Moderaterna är ett Stockholmsparti. Så varför byter de inte namn till Stockholmspartiet?

En anledning är naturligtvis att namnet redan är upptaget. Men än viktigare är att man har en teoretisk väljarbas som är mycket större när man har ett mer diffust partinamn.

Här i Ö-vik byggde Hägglunds många tunnelbanevagnar till Stockholms tunnelbana. Men jag tror att Moderaterna här i stan tycker att det är pinsamt att Moderaternas valstuga har formen av en tunnelbanevagn, detta trots stadens stolta historia av att förse huvudstaden med transportmedel. Tunnelbanevagnarna är ett avslutat kapitel.

Fundersam

 

Läs även: M: Med oss blir det mer kvar i plånboken – både för pensionärer och alla som jobbar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel