Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna

Annons

Har du egna frågor till politikerna? Ställ dem här

1. Vad är den viktigaste insatsen för att förbättra folkhälsan i Västernorrland?

De undersökningar som görs av vissa åldersgrupper som tex 60 åringar är en mycket viktig insats för folkhälsan. Arbete enligt den modell som Västerbotten arbetat med är viktig för att på sikt få god effekt genom en förbättrad folkhälsa.

2. Hur tänker ni agera för att rädda ett fullvärdigt akutsjukhus i Sollefteå?

I vår landstingsplan har vi utpekat att vi ska tre akutsjukhus i länet (S skriver sjukhus..) En viktig fråga att lösa är bl a personalförsörjning. Den tilltänkta uppdragsutbildningen för sjuksköterskor i Sollefteå är ett viktigt bidrag för att säkra kommande års behov av personal.

3. Var står ni i regionfrågan? Vill ert parti gå vidare och bilda region med de fyra nordligaste länen?

Regionalt samarbete är viktigt. För att vi ska lyckas med en kommande ansökan krävs en enighet i länets kommuner och landstinget om viljan att bilda region. Det är staten(regeringen) som beslutar i frågan. Jag kan tycka att det är synd att (S) i jämtland inte orkade dra beslutet om regionbildning hela vägen då vi som jag ser det var ytterst nära att få till stånd en Mittregion då de förhandlingarna pågick.

4. Är ni beredda att höja skatten för att klara vården?

Vården är en central och viktig fråga för länets utveckling. I dagsläget pågår ett omställningsarbete för att få till stånd en mer samspelt och effektiv länsorganisation för länets sjukvård. Jag tror mycket på den omställning vi nu genomgår. Ev skattehöjningar diskuteras och aktualiseras då behovet uppstått.

5. Vilka partier kan ni tänka er att samregera med i landstinget? Vilka kan ni inte tänka er?

Sverigedemokraterna är uteslutna som samverkanspart. Får vi ett parlamentariskt läge där SD är vågmästare kommer jag inte att agera på ett sätt som ger dem inflytande.

6. Var tror ni Sjukvårdspartiets väljare lägger sin röst i detta val?

Det avgörs av väljarna den 14:e september. Jag tänker inte spekulera i den frågan.

7. Bedömer ni att Västrainitiativet kan komma in i fullmäktige?

Jag tror inte att Västrainitiativet kommer in.

8. Tror ni att Sverigedemokraterna kommer in?

Redan i valet 2010 var det nära att Sverigedemokraterna kom in. Mycket talar för att främlingsfientligheten ökat och jag ser en risk i att de tyvärr kan komma in i Landstingsfullmäktige.

9. Vad är den viktigaste valfrågan i landstingsvalet enligt er?

Vården i fokus i ett enat Västernorrland. Fortsatt arbete med införande av länskliniker. Ekonomifrågan.

Här är alla partiernas svar:

- Vänsterpartiet

- Socialdemokraterna

- Moderaterna

- Miljöpartiet

- Kristdemokraterna

- Folkpartiet

- Centerpartiet