Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möbelmässa som lockar

Stockholm Furniture Fair är möbelmässan med stor M i Sverige. Träakademiens studenter är redo för utmaningen. På onsdagen förhandsvisades de möbler man ska ställa ut på mässan.

Annons

Stockholm Furniture Fair som startar på tisdag är inte bara en möjlighet att bli sedd av återförsäljare inom branschen.

– Man träffar också andra utställare och får impulser som är viktiga. Det finns också exempel på att personer som besökt mässan sedan börjat på Träakademien, berättar Otto Sörensen som går första året på möbelsnickeriutbildningen.

Från Träakademien deltar åtta studenter, både inom möbelsnickeri och möbeltapetsering, med olika bidrag. Det är såväl möbler från olika historiska stilar som arbeten i egen design. Totalt åker ett 20-tal studenter ned till mässan.

Mässan pågår från tisdag till lördag och bara den sista dagen är öppen för allmänheten. Men Tidningen Ångermanland kan redan nu efter en visning på skolan ge några smakprov på vad kommer att finnas i montern.

Axel Malmros har gjort en sekretär, eller skrivmöbel, i amerikansk stil. Ett försök att förena amerikansk vräkighet med svensk återhållsamhet, beskriver han den. Inspirationen fick han efter en praktikperiod på ett amerikanskt snickeri.

Daniela Bauman har gjort en Emmafåtölj där hon följt tanken att bygga en möbel helt från grunden. Den har en nyproducerad stomme med traditionell stoppning. En svårighet har varit att det inte funnits mycket att fästa tyget i.

Fredrik Skoglund och Anna Jansson har samarbetat om en barngungstol. Gungstolen, en kopia från en 70-talsförlaga, är tillverka av furu och ask.

Annons