Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mo Marknad-Föreningar i samverkan i Moliden

Onsdagskvällen den 23 augusti hölls det sista marknadskommitemötet inför sextonde upplagan av Mo Marknad. Marknaden som arrangeras och drivs av Mo Samhällsförening, Molidens IK, Backe Byalag, Röda Korset, Mo kyrka och Skolan.

Marknaden har med åren blivit en etablerad kvalitetsmarknad med hemslöjd, hantverk, bakade och odlade produkter, riksspelmän, upplevelser och besöks årligen av ett par tusen besökare under de 5 timmar som marknaden håller öppet. Den arrangeras alltid första söndagen i september. Detta med anledning av marknadens historia, den gamla Sill och strömmingsmarknaden från mitten av 1500 talet.

Nutida marknad knyter an till detta genom sin starka profil gällande klädsel på utställlare och aktiva, förpackning av och utbudet hos de som säljer. I dagsläget är 49 platser bokade och ett antal nya säljare har anmält intresse.

Samarbetet har utökats med Primus Motor som kör sin gamla buss mellan marknadsplatsen på Molidens Dansbana och MoDomuseet-Rättargården. Mötet beslutade att som tidigare år köra enligt det som nämnts och att även utöka swish-användningen i Grindslanten, en form av entré med 25 kronor per person.

Inför marknadsdagen söndag den tredje september, finns en del att färdigställa men mycket är klart i dagsläget.

Ingrid Hellström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel