Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittuniversitetet får beröm

De senaste åren har högskolorna blivit allt bättre på samverkan. Högskoleverket nämner Mittuniversitet som ett gott exempel i en ny rapport.

Det har hänt mycket inom högskolan när det gäller samverkan med näringslivet och det omgivande samhället sedan Högskoleverkets utvärdering 2004. I många fall har det blivit en naturlig del av verksamheten.

- Vi har samverkan på många olika nivåer. Även studenterna på C- och D-nivå kan göra uppsatser i kontakt med småföretag, berättar Stig Sjöström, samverkansmäklare vid Mittuniversitetet i Härnösand.

Rapporten visar vilka lärosäten som har utvecklats starkast sedan 2004. När det gäller samverkan med målet demokratiutveckling utmärker sig Mittuniversitetet, Högskolan i Kalmar, Umeå universitet och Högskolan på Gotland.

- Det känns bra. vi var tidigt ute med Samverkan och alla här på Mittuniversitetet vill gärna delta, säger Stig sjöström, som bland annat arbetar med att koppla ihop projekt från företag med forskare och studenter på Mittuniversitetet.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60