Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mitt liv är tusen gånger rikare"

Samtidigt som sångerskan Jessica Folcker inledde sin internationella solokarriär gick hennes pojkvän bort i cancer. Stark som hon är klarade hon sig. Nu är hon trebarnsmamma, lika sugen på musikkarriären – och mognare.

Med musiker-pappa som nära förebild fattade Jessica Folcker tidigt tycke för musiken. Nio år gammal bestämde hon sig därför att söka till Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Fjorton år senare blev hon över en natt internationell popstjärna, efter år som anonym körsångerska. Hon erövrade världen med storsäljande hits som Tell me what you like och sålde runt en miljon skivor.

Men framgångens glädje som skulle fylla den 23-åriga Täbytjejen uteblev. Just som hon skulle ut på sin världsturné gick pojkvännen tillika producenten och kompositören Denniz Pop bort i cancer. Lusten att åka på turné var som bortblåst. Ändå var hon stark nog för att orka fullfölja turnén.

– Den första tiden var ingen rolig tid. Men allt drogs i gång och jag hängde på, ut och jobba. Jag har alltid varit stark, det kommer nog från mina föräldrar. Med tanke på allt jag har varit med om i livet är det en bra egenskap.

Dessutom är jag en positiv person. När jag blir ledsen går det snabbt över. På det igen, tänker jag. Annars kan man inte vara i den här branschen.

Hennes mentala styrka och inneboende glädje kom väl till pass även senare, när uppträdanden i Melodifestivalen liksom några skivor inte föll i god jord.

– Så är det med skivor, det är svårt att tajma rätt. Nu ser jag det positiva i det. Jag får vara mer kreativ, jobba småskaligt och göra mycket själv.

Under de dryga tio åren som gått sedan karriärens glansdagar har något fantastiskt hänt i Jessica Folckers liv: hon har blivit trebarnsmor.

– Mitt liv är tusen gånger rikare. Det är hur fantastiskt som helst med kidsen. Vi har massor med lyckliga ögonblick tillsammans. Som i vintras: Jag har inte åkt slalom på länge. Där stod jag med skidorna, livrädd. Så ropade de: Kom, mamma! Och tänk att jag vågade. Det var coolt.

Men musiken ska inte stå tillbaka för familjelyckan. För Jessica Folcker har plats för båda.

– Musiken och sången är mitt liv, det jag helst vill göra, och jag har storstilade planer. Barn och musik är en underbar kombo. Nu har jag fått mer livserfarenhet och tar karriären mer med ro. Jag är inte lika mycket perfektionist och kontrollerande och kan vara mer närvarande. Jag har mognat.