Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta spritsmugglare greps vid polisrazzia

Vid en polisrazzia på en adress i centrala Härnösand tidigt på tisdagsmorgon, greps två personer misstänkta för brott mot alkohollagen. Det handlar om affärer med insmugglad sprit från utlandet.

Det är en man och en kvinna i 30-årsåldern som sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta, och de har en längre tid opererat i Sundsvall där polisen haft ögonen på dem.

Sedan ett par tre månader tillbaka är de bosatta i Härnösand. Därför var det poliser både från Härnösand och Sundsvall som slog till och grep paret som togs in till stationen i Sundsvall där de sedan anhölls.

Tillslaget väckte stor nyfikenhet hos grannarna, och en av dem berättar vad han blev vittne till:

- Två polisbilar med flera poliser körde upp på gården. Två av dem gick genast upp på övervåningen och grep mannen, och sedan åkte de iväg med honom. Sedan hämtades kvinnan och även hon transporterades iväg.

- Ytterligare två poliser med handskar på händerna gjorde då en husrannsakan och bar ut flera fyllda påsar. De måste ha gjort en grundlig undersökning eftersom de höll på fram till tiotiden. De öppnade även parets bil och sökte igenom den mycket noga. Sedan gick de och kände på några dörrar som var låsta, berättar iakttagaren.

Enligt uppgift har det här ingenting med hembränning att göra, utan det är alkohol som smugglas in i riket från utlandet.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53