Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt valutahärva i London

Annons

Myndigheter i USA och i andra länder utreder Citigroups valutahandel, uppger den amerikanska storbanken på fredagen. Beskedet kommer sedan banken suspenderat bankens chef för valutahandel i London tidigare i veckan.

Även andra bankers valutahandel berörs av utredningen, inklusive Citigroups större konkurrent JP Morgan Chase & Co samt konkurrenten Standard Chartered.

Utredningen ska enligt medieuppgifter vara inriktad på hur valutahandlare använt chatt-program i sitt arbete.

På den globala valutamarknaden genomförs dagligen affärer för cirka 5 300 miljarder dollar. Minst fem europeiska storbanker omfattas också av utredningen.

De brittiska storbankerna Barclays och Royal Bank of Scotland (RBS) har suspenderat sammanlagt åtta valutahandlare till följd av den växande utredningen, rapporterar The Wall Street Journal på nätet, med hänvisning till anonyma källor.

RBS-chefen Ross McEwan ville på en telefonkonferens med journalister på fredagen inte bekräfta suspensionen av handlare, men han bekräftade att myndigheter granskade RBS valutahandel.

Koncernen samarbetar med dessa utredningar, sade McEwan, enligt tidningen.

Han tillade att interna utredare tittar på hur kommunikationen och procedurerna kring valutahandeln har sett ut.

Utöver amerikanska myndigheter ska utredare i Schweiz och Storbritannien granska de misstänkta valutaaffärerna och kommunikationen mellan valutahandlarna.

Såväl Barclays som Deutsche Bank och Credit Suisse har tidigare också bekräftat att de omfattas av utredningen och att de samarbetar med utredarna.

Mer läsning

Annons