Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt riksdagsledamot tar paus

Annons

En moderat riksdagsledamot som polisanmälts för sexuellt ofredande, kommer att delges misstanke om brott senare i veckan, bekräftar åklagaren för aftonbladet.se.

Han har fått en försvarare och det betyder att han kommer att höras som misstänkt, säger Mats Ericsson, chefsåklagare vid Riksenheten för polismål, till tidningen. En kvinna i Moderaternas ungdomsförbund (Muf) polisanmälde mannen i förra månaden. Händelsen ska ha ägt rum under en partiaktivitet den 12 oktober, och polisanmälan lämnades in nio dagar senare.

Enligt den tillförordnade försvararen förnekar riksdagsledamoten brott:

Vi har talat flera gånger om saken och han ger en fullt tillfredsställande förklaring till de här påståendena. Det skulle förvåna mig väldigt mycket om det här går till åtal, säger han till TT.

TT har sökt Anna Kinberg Batra, Moderaternas gruppledare i riksdagen, för en kommentar.

I ett mejl skriver hon:

"Vi har i dag fått information om att åklagare har beslutat att delge en av våra ledamöter misstanke om brott. Vi ser allvarligt på frågan och avvaktar nu rättsväsendets fortsatta arbete. I enlighet med vår etiska policy har vi, i samråd med ledamoten, beslutat att han avstår från att delta i riksdagsarbetet tills vidare, det vill säga tar en så kallad timeout."

Mer läsning

Annons