Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt fortsätter neka till mord

Annons

Den 33-årige man som misstänks ha mördat en kvinna och en tonårspojke i Ljungsbro i går befinner sig på en psykiatrisk klinik.

Mannen har förhörts under dagen, men fortsätter neka till anklagelserna.

Många ungdomar sökte sig under dagen till fritidsgården, som ligger i Ljungsbro skola. Skolområdeschefen Birgitta Dahlgren säger att många undrar hur något sådant här kan hända.

Vi har ju inga svar, utan det handlar om att bara finnas till hands. Vi köpte pizza och de har fått kaffe och varm oboy. De har blivit omhändertagna och omkramade. Några har bara velat sitta nära någon vuxen, säger hon.

Den mördade pojken och 14-åringen gick i samma klass och deras klasskamrater kommer att tas om hand enskilt. Extra stödpersoner har satts in för att ta hand om eleverna, men även personalen och elevernas föräldrar kommer att finnas på plats.

Vi tror att tryggheten behövs. Det finns ett behov för eleverna att samlas kring det här och många har till exempel sökt sig till fritidsgården. Vi vill normalisera det som går, säger hon.

Den misstänkte gärningsmannen har förhörts under dagen. Enligt polisen befinner han sig på en psykiatrisk vårdklinik.

Han nekar till mord, säger Erik Thulin, informatör vid Östgötapolisen.

Enligt flera medier förekommer han på 15 platser i brottsregistret, bland annat för misshandel, olaga hot, överträdelse av besöksförbud och narkotikabrott. I flera fall har brotten varit riktade mot hans före detta partner.

Ja, det har kommit tips om detta, och vittnen har berättat om en del andra brott av samme gärningsman. Men de är inte lika allvarliga som mord. Vad det är för brott kan jag inte säga, säger Thomas Agnevik.

Omkring 75 poliser har arbetat med utredningen av dubbelmordet under dagen. Det handlar bland annat om dörrknackning, förhör och tekniska undersökningar. Poliser kommer också att finnas på plats i Ljungsbro för att ta emot tips och ge stöd till de drabbade.

Syftet är att försöka att återställa en del av den förlorade tryggheten i Ljungsbro. Där har vi samverkan med kommun, socialtjänsten och kyrkan, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Samtidigt börjar bilden klarna av hur mordet på den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan gick till.

Polisen misstänker att den mordmisstänkte mannen tvingade ner de två pojkarna till källaren. Han ska, enligt uppgifter Expressen, ha följt efter pojkarna när de åkte hem från fritidsgården på fredagskvällen. Han ska ha tagit nackgrepp på pojkarna och tvingat dem med sig, skriver båda kvällstidningarna.

Mannen och pojkarna ska ha haft någon form av ytlig relation eller åtminstone träffats tidigare.

De har alla tre funnits i Ljungsbro samhälle. Det är ganska vanligt att man känner till varandra, jag tycker inte att man kan dra några speciella slutsatser av det, säger Agnevik.

När paret i villan upptäckte att någon hade brutit sig in i källaren uppstod bråk och den misstänkte mannen lämnade huset och fick med sig den nu döde 15-åringen. Den yngre pojken som är 14 år blev kvar tillsammans med villaägarna.

En kvinna som bodde i närheten upptäckte att något var fel och ingrep tillsammans med sin sambo för att hjälpa 15-åringen. Då ska mannen ha slagit ihjäl både kvinnan och pojken. Enligt uppgifter till Aftonbladet gjorde han det med ett järnrör.

Mannen greps några hundra meter från den plats där mordoffren hittades, i närheten av Motala ström.

Den bild jag har är att han förefaller ganska förvirrad vid gripandet. Men det var ingen speciell dramatik, säger Thomas Agnevik.

Någon häktningsframställan kommer inte att lämnas in i dag, enligt åklagarmyndighetens presstjänst. Det blir troligtvis under måndagen eller eventuellt under tisdagen.

Mer läsning

Annons