Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för mord på försvunnen fru

Annons

Misstankarna har stärkts mot en 56-årig man i Kalmar som tros ha rövat bort och misshandlat sin tidigare fru. Nu har mannen häktats för mord på kvinnan.

Brottsrubriceringen ändrades från människorov och grov kvinnofridskränkning till mord när 56-åringen omhäktades på fredagen i Kalmar tingsrätt. Mannen häktades som misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Men den 36-åriga kvinnans kropp har inte hittats och mannen har inte gjort några medgivanden. Han nekar till brott.

Polisens informationschef Ulf Karlsson om de stärkta misstankarna:

Dels är det en del svar som kommit när det gäller den tekniska bevisningen, dels finns det vittnesuppgifter om saker som mannen ska sagt eller gjort.

Karlsson är tydlig med polisens misstankar.

Vi befarar ju att kvinnan inte längre är i livet. Att han har tagit död på henne, säger han till TT.

Trots att makarna var skilda fortsatte de att leva ihop. För ungefär en månad sedan anmälde 56-åringen att exhustrun försvunnit från deras hem i Kalmar. Uppgifterna ledde till att mannen greps, samtidigt som ett stort spaningspådrag med bland annat helikopter drogs i gång för att söka efter kvinnan.

Vi fortsätter att söka, bland annat med insatser av hundförare, säger Ulf Karlsson.