Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks för storsvindleri

En bedrägerihärva modell större har nystats upp i Örnsköldsvik. Enligt uppgift kan det handla om att kunder och bank ha lurats på miljontals kronor.

Annons

Det är ett bedrägeri av större format, som polisen just nu har fått på sitt bord. Den nu polisanmälda historien handlar om ett företag i Örnsköldsvikstrakten, som nyligen hamnat på obestånd och där ägaren misstänks ha manipulerat med fakturor och sålt samma maskin två gånger.

Enligt Mittnytt handlar det om en maskin värd 275 000 kronor, som både en kund och en bank har fått betala. På så vis har alltså den nu polisanmälda företagaren fått betalt två gånger för samma produkt.

Enligt ett vittne ska det också inte vara första gången detta inträffar. Till Mittnytt säger vittnet "att jag höll på att smälla av när jag fick reda på hur det låg till. Man blir fruktansvärt kränkt". Samma vittne påpekar också att han råkat ut för ett liknande bedrägeriförsök från samme företagare.