Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misskötseln av landstinget har fått pågå alldeles för länge – vi borde fundera på vår roll i det hela

En rad landstingspolitiker väljer nu att kliva av. Många skulle ha gjort det för länge sedan. Men de är ju valda och kan inte avskedas för att de är odugliga. Vi har verkligen inte skickat de bästa eller mest lämpade till Härnösand – utan de som ställt upp – så alla vi väljare borde fundera på vår roll i det hela.

Misskötseln av Landstinget Västernorrland har fått pågå alldeles för länge. Varumärket är kraftigt sargat och tilltron till politikerna närmar sig fryspunkten.

Tittar man i tidningsläggen så är det mestadels negativa artiklar de senaste decennierna. Varje dag nästan! År ut och år in.

Och när jag läser att Hans Hedlund (C) är besviken över att han inte fick sitta en mandatperiod till utan petas, så kan jag tycka att det var på tiden. Han har suttit i mer än 30 år och är därigenom en av dem som är mest ansvarig för budgetöverskridanden, nedläggningar, personalsituation och vårdmiljö.

Ibland hade det varit klädsamt med lite självrannsakan!

Thomas i Norrmesunda

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

Vi hånades för prognos om plussiffror – nu har vi fått rätt

Två veckor på Örnsköldsviks sjukhus – en positiv upplevelse: "Ett hjärtinnerligt tack"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel