Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sin mor - döms till fängelse

På onsdagen dömdes en 54-årig Härnösandsbo till fängelse i fyra månader för att vid upprepade tillfällen misshandlat sin 84-åriga mamma.

Mannen greps i början av juni och har sedan dess suttit häktad.

Annons

Den 54-årige mannen har under två års tid misshandlat och slagit sin mamma. I början av juni orkade inte den 84-åriga kvinnan längre. Efter att ännu en gång blivit slagen av sin son larmade hon polisen. När de kom till lägenheten var hon blåslagen och hennes kryckor sönderslagna. Bakgrunden till bråket var ett tvistemål om vem som skulle stå för kostnaden för en pizzabeställning.

"Han var helt vild och gav mig en riktig omgång, berättade hon för polisen."

Förhållandet mellan mor och son hade länge varit frostigt och mamman var missnöjd över att ha sin son inneboende i sin lägenhet. 54-åringen flyttade in hos mamman för fyra år sedan efter att drabbats av ekonomiska problem och har sedan dess blivit kvar.

Det var inte första gången som 54-åringen gav sig på sin mor. Enligt kammaråklagare Jens Göransson har mannen utsatt kvinnan för våld vid ett tiotal olika tillfällen de senaste två åren. Grannar har också annat att allt inte stått rätt till, men inte gjort någon anmälan.

Mannen har själv nekat till att systematiskt ha misshandlat sin mor. Däremot medgav han vid häktningsförhandlingarna att han vid fyra olika tillfällen gett henne en örfil. Han erkände också att han förstört hennes kryckor.

På onsdagen dömdes mannen till fängelse i fyra månader, men däremot ogillades åtalspunkten grov kvinnofridskränkning.

Annons