Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade män med batong och pepparsprej och lämnade dem i skogen – två Ö-viksbor döms

De två Ö-viksborna sprejade pepparsprej i ögonen på två andra män och misshandlade dem med en batong. Nu döms båda till tio månaders fängelse.

Annons

Det var i början av november som de fyra männen, som är ytligt bekanta med varandra, skulle åka längs väg 352 till Örnsköldsvikstrakten. Mitt ute i skogen stannade de bilen för att en av männen behövde gå på toaletten.

Två av männen tvingade då ur de andra männen ur bilen och sprejade dem med pepparsprej i ansiktet. Sedan slog de männen flera gånger med en batong eller ett annat tillhygge.

Läs mer: Två män i Örnsköldsvik häktade för misshandel och olaga hot

Ute i den kalla skogen lämnades de två misshandlade männen ensamma. De såg ingenting av pepparsprejen och hade ont av misshandeln.

De andra två männen, som båda kommer från Örnsköldsviks kommun, körde därifrån.

Nu döms männen för brottet. Den ena mannen, som är i 45-årsåldern, döms till tio månaders fängelse för två fall av misshandel.

Den andra mannen, som är i 20-årsåldern, döms även han till tio månaders fängelse för två fall av misshandel. Han döms också för vapenbrott då han var den som hade pepparsprejen.

Båda männen förnekar brott.