Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel under taekwondo-SM

Annons

Sverigeettan Milad Ashna kommer att polisanmälas efter att ha sparkat ned sin motståndare efter en match i taekwondo-SM.

Det värsta jag har sett, säger huvuddomaren Reza Abrishami

Flemming Nielsen fick en hoppspark i ryggen och fick föras till sjukhus i ambulans, skriver City i Helsingborg. Händelsen fångades på film av en åskådare.

Det kändes som att allt krossades i kroppen. Jag trillade till marken och kunde inte resa mig upp, säger Nielsen, som tänker polisanmäla händelsen. Nielsen, som vann brons i samband med SM-tävlingen i Malmö, är nu sjukskriven den närmaste veckan och äter smärtstillande medicin.

Taekwondoförbundet kan nu stänga av Ashna.

Han hävdar själv att han delade ut sparken eftersom han inte uppmärksammat att matchen var avbruten.

Det borde inte ha skett. Det var ett fel från min sida. Men jag tycker att diskning räcker, att gå vidare med anmälan och avstängning är en överdrift, säger han enligt hd.se. Folk sparkar ofta efter att domaren har brutit. Att han blev så pass allvarligt skadad är en konsekvens som jag inte kan gottgöra. Sådant kan hända helt enkelt, det hade kunnat hända på en träning också, säger han.

Christel Berg, vice ordförande i Svenska taekwondoförbundet, var kantdomare:

Flemming trillade mot min domarstol, men som tur var satt jag inte kvar på stolen. Då hade nog jag också hamnat på sjukhus, säger hon till hd.se.

Ärendet kommer inom kort att landa på förbundsstyrelsens bord:

Vi ska titta på det så fort som möjligt. Jag ser verkligen allvarligt på detta, säger Christel Berg.

SM-tävlingens huvuddomare, Reza Abrishami, gjorde en disciplinanmälan mot Ashna då han fick se en filminspelning av händelsen.

Jag misstänker avstängning. Vi måste markera att vi inte tillåter ett sådant här beteende på våra tävlingar, säger Abrishami, som fortsätter: Jag har varit aktiv domare i 17 år och det här är det värsta jag har sett. Killen har varit i landslaget och har alltid uppfört sig bra, jag vet inte varför han gjorde så. Jag pratade med honom efteråt men han verkade inte ångerfull. Han förstod nog inte vad han gjort.

Ashna tycker inte att det som hände bör anses som misshandel:

Självklart var det synd om honom, jag har inget emot honom som person. Det är upp till honom om han tänker polisanmäla mig, men jag tycker det är lite överdrivet.

Mer läsning

Annons