Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missar målet om färre hyrläkare

Annons

Landstingen lägger allt mer pengar på inhyrd personal- trots att de förra året antog det stenhårda målet att halvera kostnaderna till 2014.

Det målet kommer nu att missas, visar en analys som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gjort av var kostnaderna väntas landa i år.

Man måste se det som ett långsiktigt arbete. Hur vi än vrider och vänder på det så måste våra medborgare få tillgång till sjukvård, och då är det svårt politiskt i varje landsting att bara sätta ett stopp, säger Agneta Jöhnk, chef för arbetsgivarfrågor på SKL.

Hon säger att målet att halvera kostnaderna var väldigt tufft.

Det sattes ju för att man skulle sikta högt, men alla har nog kommit fram till att det här tar längre tid än bara ett år.

Agneta Jöhnk tror att landstingen inte varit tillräckligt bra på att locka unga läkare att satsa på att jobba som allmänläkare eller inom psykiatrin. Dessutom kan mindre landsting ha svårt att attrahera fast personal, vilket gör att kostnaderna fortsätter öka.

För att vända trenden måste landstingen börja ta in mer personal utbildad i utlandet och försöka se över arbetsmiljön och arbetsuppgifterna för läkarna för att få dem att stanna, säger hon.

Kanske sjuksköterskor kan göra mer av läkarnas uppgifter? Kan kuratorer göra mer? Kan man se över vårdadministrationen? Sånt jobbar många av landstingen med redan.

TT: Handlar det inte också om löner?

Det tror jag inte, läkare har ju bra löner och ofta kanske de ligger lite högre i de mindre landstingen för att man ska kunna attrahera.

Lars Källström, vd för Rent a Doctor - ett av landets bemanningsföretag inom vården, är inte förvånad över att landstingen ser ut att missa målet. Det handlar enligt honom dels om läkarbrist, dels om att det är trendigt att jobba via bemanningsföretag, både bland läkare och sjuksköterskor.

De vill ha ett större inflytande över sin egen vardag. Man blir sin egen chef, råder över sig egen tid, bestämmer själv var och hur mycket man vill jobba. Det blir attraktivare, säger han till TT.

Vissa landsting ser dock ut att lyckas bättre än andra med målet att dra ner på kostnader för hyrpersonal, visar en sammanställning som Dagens Industri gjort. Stockholms läns landsting ser i år ut att landa på 114 kronor per invånare för stafettpersonal, vilket är en minskning med 14 procent jämfört med året innan. Blekinge ser ut att minska sina kostnader med 16 procent.

Norrbotten är det landsting som i år ser ut att lägga mest pengar per invånare på inhyrd personal, 1 078 kronor. Det är en ökning med 54 procent jämfört med 2013.

Det beror på många vakanser, speciellt inom primärvården och psykiatrin, men egentligen är inte hyrkostnaden det intressanta, tycker landstingsdirektören Mats Brännström.

Vi är intresserade av hur mycket mer kostar det att bemanna med hyrläkare än egna anställda.

Men i någon mening är bemanningsfrågan "en utpressningssituation", säger han.

Vi kan inte välja bort det här, vi måste bemanna. I runda slängar kostar hyrpersonal dubbelt så mycket. Skulle de kosta fem gånger så mycket skulle vi inte kunna säga nej heller.

Argumentet att lägga pengarna på de fasta läkarna i stället för på bemanningsföretag ger Mats Brännström inte mycket för.

Då kommer hyresbolagen kräva fyra gånger så mycket betalt, och då har vi bara skjutit i gång en spiral. Det vi kan konkurrera med är arbetsmiljön, möjlighet att påverka på sin arbetsplats, att det är trivsamt och så vidare.

I år väntas landstingens sammanlagda kostnad för den inhyrda personalen, som till 90 procent består av läkare, hamna på 2,9 miljarder kronor. Kostnaderna har ökat med 18 procent på två år, enligt SKL.

Mer läsning

Annons