Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miran Burgic avgjorde bottenmatch

Biljettpriserna sänktes, publik kom till Råsunda - och planens ende VM-spelare hade show.

Miran Burgic, Slovenien, stod för tre av målen i AIK:s 4-1-seger mot ett blekt Åtvidaberg.

Under ett VM-år gör Fifa, internationella fotbollsförbundet, allt för att få spelare friska och spelsugna till det stundande mästerskapet.

Därför har förbundet även ett datum då det helt enkelt är spelförbud för flera av världens bästa fotbollsspelare.

Det började att gälla i söndags.

Därför var AIK:s Sebastian Egurén redan på landslagssamling med Uruguay när det var dags för vårens sista hemmamatch för AIK.

Miran Burgic, vars kontrakt går ut i sommar, resonerade annorlunda.

Anfallaren ringde till Sloveniens förbundskapten och bad om att få spela bottenmatchen mot nykomlingen Åtvidaberg.

Ganska kort in i matchen var nog tränaren/sportchefen Björn Wesström nöjd med att Sloveniens förbundskapten sade okej på hans förfrågan.

Redan efter fyra minuter slog Burgic in 1-0 bakom målvakten Henrik Gustavsson. Kanske lite för enkelt då det var från svår vinkel.

2-0 var snyggare. Efter ett kombinationsspel på högerkanten hittade Bojan Djordjic Burgic med ett instick mellan två försvarare och avslutet var kliniskt. Trean satte han sedan på straff och 4-1 gjorde Kevin Walker.

Åtvidaberg visade upp en blek, tafatt fotboll på Råsunda och deras få chanser, förutom Paulus Roiha reducering och Oscar Möllers stolpskott, stoppades enkelt av AIK-försvaret.