Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mirakel svårt biten av vårpigg orm – nu varnar matte: "Var observanta när ni är ute"

Vita Herdehunden Mirakel fick ett allvarligt ormbett när hon och matte Anita Bergsten var ute och promenerade på Tjärnmyren i Sollefteå tidigare i veckan.
– Nu vill vi vara andra hund- och kattägare. Ormarna är redan i farten så var observanta när ni är ute, hälsar Anita Bergsten.

Anita varken såg eller märkte några spår av en orm under promenaden. Däremot började Mirakel rulla sig ovanligt med nosen mot snötäcket på marken.

– Men det var inte mer med det utan det var först en och en halv timme senare, efter ett besök hos min dotter, jag märkte på Mirakel som låg i bilen att det inte stod rätt till. Hon fullkomligen skrek och mådde inte alls bra.

Anita gjorde vad alla bör göra i en sådan här situation. Hon kontaktade genast veterinären och fick behandling. Men när det inte blivit bättre dagen därpå fick hon uppsöka veterinären igen där Mirakel blev kvar i ett dygn.

– Nu har svullnaden börjat gå ned och Mirakel mår bättre. Men jag kommer verkligen att vara på min vakt när jag promenerar med henne framöver, och Tjärmyren får vara för min del.

– Fast jag vet att det är många hundägaren som går där och därför vill jag uppmärksamma dem på att det uppenbarligen finns gott om orm i det området. Jag har hört fler som berättat det.

– Däremot trodde jag inte att de var i farten redan den här tiden på året, avrundar Anita och även om det kan vara överdrivet att kalla det ett mirakel att hunden överlevde, så är hon i alla fall ett Mirakel och Anita Bergstens ögonsten.

Läs också: Hittade boa i bananlåda

Läs också: Fräck tjuv snattade orm och ödla

Läs också Polis larmades om leksaksorm