Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnespromenad till Vitsjöstugan

Vitsjöstugans vänner bildades för snart tio år sedan. Det är en samling herrar från Svedjeholmen och Sund som gick på skolan i Svedjeholmen på 50-talet.

Vitsjöstugan var ett populärt utflyktsmål under skoltiden och även på helgerna. Det blev otaliga gånger man packade ryggsäcken med varm choklad, smörgåsar och en apelsin, spände på sig skidorna och drog i väg. På fettisdagarna var det även servering med semlor, kaffe och choklad. Störtloppet som vi kallade det på andra sidan Vitsjön hade ett enda spår där det var full fart utför och ibland slog vi oss fördärvade, men i dag finns bara glada minnen kvar.

Den 28 maj var vi ett gäng grabbar som gjorde en härlig promenad från Hamptjärn upp till Småtjärnarna och vidare till Vitsjöstugan. Det var en solig dag och det pratades om gamla och roliga minnen under de fyra timmarna vi traskade på i skogen. Varje år i slutet av augusti träffas Vitsjöstugans vänner där uppe och många som är med kommer från olika delar av landet för att ha en trevlig dag tillsammans. Det är Svedjeholmens IF som äger stugan och entusiastiska pensionärer som vi är i dag ser till att stugan är i bra skick.

Benka Forsberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel