Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gunnar Hiort: Han har betytt mycket för idrottsrörelsen

/

Gunnar Hiort, Örnsköldsvik har avlidit i en ålder av 83 år. Närmast sörjande är hustrun Margareta och fyra barn med familjer.

Annons

Gunnar härstammade från Ullånger och visade tidigt prov på stort idrottsintresse. Han utövade mångkamp i friidrott med framgång i unga år. Han var också en mycket fin fotbollsspelare, först i Älgarna från Härnösand och sedan några säsonger i Frösö IF från Östersund. Gunnar var en teknisk och hårdskjutande forward, som visste var målet var beläget.

Efter den aktiva tiden var Gunnar en mycket omtyckt och kunnig lagledare för Friska Viljors A-lag i fotboll på framförallt 1970-talet.

Civilt var Gunnar från början resan de försäljare för att under många år vara knuten till CeWe-förlaget i Bjästa som huvudansvarig för idrottsböcker och andra publikationer. Då kom hans stora idrottskunnande verkligen till sin rätt.

Han följde även med stort intresse grabbarna från Ullånger i Höga Kustens fotbollslag, som av och till spöade Friska Viljor.

Ett annat skötebarn var innebandyn och Örnsköldsviks innebandyförening. Dessutom var han engagerad i Västernorrlands Innebandyförbund

Gunnar var en omtyckt besökare på Skyttis IP under många år, så sent som bara för ett antal veckor sedan, när Friska Viljor hade hemmamatch.

Vi pratade gärna med varandra, när vi råkades. Det var lätt att tycka om vännen Gunnar. Jag hörde honom aldrig säga ett ont ord. Han sökte i stället breda lösningar till nytta och gagna för många. Nu är denna idrottens store hedersman borta, men vi skall minnas honom med glädje och tacksamhet för allt han har betytt inte minst för idrottsrörelsen

Våra innerliga omtankar går i dessa dagar till hans kära hustru Margareta och den likaledes kära familjen, som har mist en mycket kär familjemedlem.

Med stor respekt och beundran

Friska Viljor

Sten Grundberg

Mer läsning

Annons