Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gösta Widell: "Han var verkligen sina vänners vän med ett rymligt FV-hjärta"

/

Gösta Widell, Örnsköldsvik, har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 83 år. Han sörjs närmast av hustrun Elly samt två döttrar med familjer.

Annons

I yngre år arbetade Gösta Widell på Hägglunds och söner. Sedermera var han en legendarisk bilförsäljare på Bil & Truck i Örnsköldsvik. Han tog alltid väl vara på sina kunder och utvecklade med dem goda och fasta relationer, som varade under lång tid.

Han var sedan ungdomen en legendarisk medarbetare i Friska Viljor. I en rad år var han en mycket omtyckt ledare för olika fotbollslag i föreningen. När Friska Viljor startade om fotbollen efter några års bortovaro gick Gösta in med liv och lust med en formidabel sponsorraggning. Tillsammans med sin parhäst, Bengt Lindström, besökte de varje år mängder av ortens välvilliga företag, vilket lade grunden till många förmånliga ekonomiska avtal. Genom dessa fantastiska insatser lades grunden till en stabil ekonomi. Detta medförde bland annat att Friska Viljor från division 6 tog steget upp i Sveriges näst högsta serie, superettan på nio år,

Gösta hade ett grundmurat idrottsintresse. VM och OS i många sporter följde han med stort intresse. En annan vurm var travsporten. Han var flitig besökare på Solängets travbana. En stor höjdare för Gösta var en resa till Prix da Amerique i Paris, ett av världens mest berömda travlopp. Då njöt vännen Gösta över hövan.

Han var verkligen sina vänners vän och hälsade ofta på vänner och bekanta som hade drabbats av sjukdom eller hade andra bekymmer.

Han hade ett stort och rymligt FV-hjärta som tog sig många generösa uttryck. Hans stora insatser för Friska Viljor under många, många år måste verkligen beundras! Gösta har för alltid skrivit in sig i föreningens stora minnesbok, i vilken han har satt ett outplånligt av tryck.

Gösta och jag hade ett djupt vänskapsförhållande. Jag är glad och tacksam över de många år vi fick tillsammans. Det var stunder av stor glädje och humor och hårt arbete för vårt kära Friska Viljor. I dessa dagar går våra innerliga omtankar till Göstas kära familj som mist en älskad familjemedlem.

Med respekt, beundran och tacksamhet

för Friska Viljor

Sten Grundberg

Mer läsning

Annons