Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord efter Birgitta Sandin

/

Birgitta Sandin, Happsta, Själevad, har avlidit 81 år gammal. Hon sörjs närmast av barnen Maja och Sven-Olov med familjer.

Annons

Vår älskade mamma har lämnat oss i stor sorg och saknad. Hon har kämpat i flera år med många sjukdomar men nu är kampen över. Sorgen efter henne är ofantligt stor men vi är tacksamma för att hon fick ta sina sista andetag i lugn och ro och att det var hennes hjärta som till slut inte orkade.

Mamma växte upp i Backe, Moliden i en syskonskara på sex barn. Hon fick tidigt hjälpa till med sysslor både i hemmet och i jordbruket. Hon har berättat många minnen från barndomen och vi har alla förundrats över hennes berättargåva och minne för detaljer.

Mamma bestämde sig tidigt för att bli sjuksköterska och 1957 tog hon examen. Som nattsköterska blev hon omtyckt för att hon var kunnig, lugn, trygg och skicklig på att ställa diagnoser. En klippa inom vården helt enkelt!

Birgitta träffade pappa Gösta och 1960 blev det dubbelbröllop då systrarna Birgitta och Ingegerd Persson äktade bröderna Gösta och John Sandin. 1963 föddes Maj-Britt (Maja) och 1968 föddes Sven-Olov. Då var det dags att flytta in i Sollysebo, den fina lilla röda stugan i Happsta. Här bodde mamma ända till sista månaden av sitt liv.

Pappa och mamma delade ett gemensamt intresse för blommor och trädgårdsland. Ett intresse som vi barn fått ärva. Mamma var duktig i köket och hennes kanelbullar och långskorpor var fantastiska!

Att sy, brodera och väva har också legat mamma varmt om hjärtat. Vi är många som fått glädjen att bära de tröjor och sockar hon stickat under åren. Hon sjöng i Mo kyrkokör i många år och tillsammans med sina syskon utgjorde de stommen av kören. Vilken glädje och fröjd de har delat med sig! Mamma var också en god och lojal vän och satte stort värde på de vänskapsband hon haft, några ända sedan barndomens dagar.

Anna, Magdalena och Evelina var en stor glädjekälla och fick henne att glömma sina krämpor. Till mammas stora glädje fick hon också bli farmor. Emil kom in i hennes liv och det blev mycket lek och skratt. Hon trivdes med att ha folk omkring sig.

2012 blev mamma änka. Åren fram till sin död kantades av sjukdomar men med humor, nyfikenhet och en otrolig livslust gav hon oss och sina barnbarn många härliga stunder.

Älskade mamma, vi saknar dig så mycket!

Maja och Sven-Olov

Mer läsning

Annons