Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Britt Tjernström: "Hennes största intresse var att läsa böcker"

Britt Tjernström, Skorped har avlidit i en ålder av 72 år. Hennes närmaste är maken Uno, barnen Birgitta, Jörgen och Anders med familjer.

Annons

Britt var född i Solberg som fjärde och yngsta barnet till Jakob och Nelly Näslund. Redan som liten flyttade hon tillsammans med familjen till pappa Jakobs nybyggda hus i Mellansel, där hon växte upp och gick i skola.

Efter avslutad Realexamen i Örnsköldsvik fick hon jobb som tandsköterskeelev vid Folktandvården i Bredbyn, sedan som kontorist, först på byggnadsgrossisten BIM och sedermera dåvarande Hägglunds i Mellansel.

Britt gifte sig 1965 med Uno Tjernström från Skorped, där de bosatte sig och i hemmet fostrades tre barn.

Hennes största intresse var att läsa böcker och hon fick glädje av detta då hon under många år jobbade deltid på biblioteket i Skorped, där hon för många barn kom att bli Sagotanten Britt.

I över 25 års tid fungerade hon också som lärarvikarie i framför allt i Anundsjö rektorsområde.

Vid sidan av sina älskade böcker var hon intresserad av de flesta sorters handarbeten. Hon vävde, stickade, virkade och sydde och provade dessutom på måleri på såväl textil som på korgar.

Hon var en föreningsmänniska och satt under flera år med i styrelsen för Studieförbundet Vuxenskolan och som ledamot av Kulturnämnden i Örnsköldsvik för dåvarande Folkpartiet.

Tillsammans med maken Uno reste hon till smultronstället Kreta under drygt 20 års tid och vi i familjen hade hoppats och trott att det skulle bli många fler resor.

Sitt andliga hem hade hon i Baptistförsamlingen i Skorped, där hon under många satt som ordförande för Kvinnoföreningen och under en tid var hon även styrelseledamot i Baptisternas Kvinnoförbunds nationella styrelse. Britt hade en fast tro på Gud och hennes eviga hopp om att hon har flyttat hem till himlen ger oss i familjen tröst och frid.

För familjen sonen Anders

Mer läsning

Annons