Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunhild Persson, Sollefteå

Vår kära mor/svärmor/farmor Gunhild Persson, Sollefteå avled 12 juli efter en kort tids sjukdom, 90 år gammal.

Annons

Gunhild, född Wikner, föddes 1925 i Runåberg, Helgum, som yngst i en syskonskara om tre barn. De båda äldre bröderna dog i tidig ungdom till följd av dåtidens stora epidemier. Gunhild gifte sig sedermera med Seved och de fick tre barn. Familjen bodde kvar i Runåberg fram till 70-talets början, då de flyttade till Sollefteå. 

Gunhild utbildade sig inom sjukvården och fick arbete vid Sollefteå sjukhus, där hon fick stor uppskattning för sitt arbete. Gunhild tog körkort vid fyllda 50 år och visade många prov på både självständighet och initiativförmåga, även om hon inte gjorde stort väsen kring sig själv. Tyvärr förlorade hon inom loppet av tio år både sin make och två av sina barn. Trots detta visade Gunhild en beundransvärd styrka och gott mod.

Hon vistades sommartid långa perioder i fritidshuset i Runåberg. Där utövade hon sina intressen för vävning, stickning, potatisodling och tunnbrödsbakning. Många är de alster som minner om hennes stora hantverkskunnande och som nu är till stor glädje för barn och barnbarn.

Vi minns mor Gunhild med största glädje och respekt. Hennes livsverk är nu avslutat men hon finns för alltid kvar i våra hjärtan och minnen. 

För familjen genom

Kjell och Maj-Britt Persson

Mer läsning

Annons