Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: "Sten var en omtänksam och fin make, pappa, morfar och farfar"

Sten Renborn, Örnsköldsvik, har avlidit vid en ålder av 86 år. Närmast sörjande är familjen.

Sten Renborn föddes 1929 vid Tåsjö i västra Ångermanland. Familjen flyttade ganska snart till Frösön där han växte upp. Sten var äldst av fyra barn. Föräldrarna arbetade båda på Frösö sjukhus.

Som ung var Sten framgångsrik inom olika idrottsgrenar som cykling, skridsko och slalom. Han blev vid flera tillfällen uttagen till träningsläger i Vålådalen i Jämtland och fick då träffa många framgångsrika idrottsmän från hela landet. Sten hade goda förutsättningar och vann bland annat flera cykeltävlingar i Norge, i början av 1950-talet.

År 1955 träffade Sten sin blivande fru Inger och de gifte sig i Frösö kyrka 1956. Med några års mellanrum fick de sedan tre barn. Sten ägnade mycket tid åt sin familj. På sommarsemestern blev det fjällturer och ibland bilresor till västkusten för bad.

Sin yrkesbana inledde Sten vid Nya Järn i Östersund. När familjen flyttade till Örnsköldsvik 1960 fick han anställning vid Nordemans järn, där han arbetade fram till 1989 då han gick i pension. Under många år var Sten företagets inköpare. Han hade goda fackkunskaper inom branschen, vilket han uppskattades för.

Redan i tidiga år väcktes ett intresse för friluftsliv hos Sten och han gjorde många vandringar i Jämtlandsfjällen. I början av 1970-talet byggdes fjällstugan i Storlien. Den utnyttjades flitigt under jul- och påskhelger, men även under höstarna. Under senare år blev den också en samlingspunkt för årliga träffar med släkten, där vi bland annat hade många trevliga surströmmingsskivor.

Sommarstugan vid Björknäs på Hornön, var platsen där familjen tillbringade många somrar. Där blev det tid för bad och avkoppling.

Sten var en mycket omtänksam och fin make, pappa, morfar och farfar. Vi hade många roliga stunder tillsammans och kontakten med barn och barnbarn präglades av glädje och humor. Sten hade också många vänner och tyckte om umgänge.

Under de sista åren blev Sten sjuk, vilket innebar att han bodde i särskilt boende vid Lejonbacken i Örnsköldsvik.

Sten lämnade oss den 3 februari 2016. Han lämnar ett stort tomrum och vi saknar honom jättemycket.

Mats Renborn, Jan Renborn och Ulla Wickenberg