Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milstolpe för Henrik Sedin – men Vancouver totalförnedrade: "Det var några skumma mål"

Henrik Sedin noterades för sin 800:e assist i nattens hemmamatch mot Nashville.
Tyvärr för Vancouver bjöd formstarka Predators på ett målkalas och vann med förkrossande 7–1.
– Det här var bara en besvikelse, säger Sedin till klubbens hemsida.

Annons

Bara tre NHL-spelare födda i Europa har noterats för 800 eller fler assist. Henrik Sedin sällar sig nu till en exklusiv skara bestående av Jaromir Jagr (1155), Stan Mikita (926) och Nicklas Lidström (878). Till exempel nådde Mats Sundin och Peter Forsberg "bara" 785 respektive 636 under sina karriärer.

Det var i den andra perioden som Sedin backhandflippade fram pucken till Alexander Burmistrov som reducerade till 1–3. Ett av väldigt få glädjeämnen för Canucks som blev förnedrade hemma i Rogers Arena.

Sedins lagkamrat Anders Nilsson räddade 41 skott – men hade ändå en blytung kväll. Sju insläppta mål varav ett par riktigt märkliga fick den förre Luleåkeepern att slå sönder klubban mot ribban av ren frustration.

► (+) Daniel Sedin medlem i exklusiva 1000-klubben – listar sina största ögonblick

Det allra konstigaste målet var Nashvilles 3–0 i början av den andra perioden när P.K. Subban avlossade ett slagskott från mittlinjen (!) som tvingade Nilsson att kapitulera.

"Snälla, låt Anders Nilsson slippa detta elände", skrev en Twitter-användare.

"För att vara helt ärlig mot Anders Nilsson, hans försvar är fullständigt skräp", konstaterade en annan.

– Det var en tung match för vårt lag i kväll, men jag behöver spela bättre än så här, säger Nilsson själv till Canucks hemsida.

– Det var några skumma mål, men det blir så i hockey. Du måste fortfarande hålla spelet uppe, säger Henrik Sedin.

► (+) Hägglund: Alltid laget före jaget – därför är Daniel Sedin en av de största

Matchens delikatess? Den stod Filip Forsberg för när han snodde pucken vid egen blålinje och trampade fram längs vänsterkanten. Predatorsstjärnan flippade pucken över Derrick Pouliots klubba, lurade ner Anders Nilsson och frispelade Calle Järnkrok som fick öppen kasse.

– Målvakten tror att han ska skjuta, men då spelar han fram Järnkrok till ett av de enklaste målen i hans karriär. En otrolig prestation, sade kommentatorerna.

LÄS OCKSÅ

Sedin firade 1000 – se hyllningsvideon och Näslunds fina tal: "Jag är så stolt över dig"

Äntligen – här kommer poäng nummer 1000 för Daniel Sedin: "Stort att både jag och Henrik lyckats"

Sex svenskpoäng när Sedinarna låg bakom Canucks seger mot Flyers