Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet ett hot mot landsbygden – vet de hur Sverige ser ut?

Artikel 67 av 174
Valet 2018
Visa alla artiklar

Annons

Jag känner så här i valtider, att det minsta man kan begära är att politiker och nu siktar jag på MP, kan sin geografi. Har läst konstiga förslag på lådcyklar när vi åker de kilometer vi behöver för att komma till affären. Dessvärre MP handlar det här i norr många gånger inte om kilometer utan mil! Vet ni hur Sverige ser ut?

Det är en skam att ett rent storstadsparti har mage att ge pekpinnar åt landsbygd. Låt bensinen kosta tredubbelt för dem som kör i bil i kollektivtrafiktäta områden, bara för det kanske är bekvämt. Att ta sig till ett jobb ska inte kosta mer än ett årskort på SL. Det handlar även om resor till vård, nöjen listan kan göras lång.

Självklart ska vi göra det vi kan för att värna om miljön, men någon rättvisa får det väl vara. Det är trevligt om vi slipper direkt nedskräpning. Men jag tror att det handlar om cykler vad gällande klimatets svängningar, inte enbart nedsmutsning av miljön. Vilka var miljösvin när istiden gick över i något annat? Har frågat många men inga svar.

Förslag för att avlasta bilismens höga kostnader – ta in skatt på båtägarna, speciellt de som bara nöjeskör. De får mycket service utan att beskattas. Och de skitar ned. Det är min fasta övertygelse.

Det finns ett stort hot mot att hela Sverige ska leva. Det är Miljöpartiet.

Mer orolig för Sverige än miljön

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons