Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonvinnaren om den osannolika travraden: "Jag har spelat bättre system"

När banan såg ut att bli tung utökade kompisgänget från Västernorrland systemet till Bergsåkers V75-omgång. Det slutade i att de drog in storvinsten på 3,1 miljoner kronor.
– Vi råkade ha alla hästar kan man säga, säger spelaren som låg bakom systemet.

Sammanlagt sju system prickade in sju rätt vid lördagens V75-omgång på Bergsåker. Ett av systemet var inlämnat av ett kompisgäng.

– Vi hade spikat två lopp och helgarderat där skrällarna kom. Det var fyra favoriter, en andrahandare och två jätteskrällar. Vi råkade ha alla hästar kan man säga, säger spelaren som låg bakom systemet.

Spelaren väljer att tona ner sin egen roll som ingenjören bakom framgången och säger att utdelningen berodde på slumpen.

– Det var inte så mycket till att vara ingenjör när man tar alla hästar och det kommer skrällar. Jag har spelat bättre system som gett både förluster eller små vinster.

Läs också: Storvinst på V75 – tre miljoner för vinnarkupongen

Att loppen var helgarderade var däremot inte bara slump.

– När det såg ut att bli tung bana gjorde vi ett större system för att vi trodde att det kunde komma några skrällar, säger spelaren som fick uppleva tävlingarna på plats.

– Det var ju roligt. Det var mest spännande att se utdelningen. Vi trodde inte att det skulle sticka iväg så här mycket och bli de här pengarna. Det var väldigt roligt när det kom upp. Det var svårt att smälta just då, men man vänjer sig ganska snabbt, säger vinnaren, som menar att firandet "inte var något våldsamt"

Trots den stora vinsten håller vinnaren fötterna på jorden.

– Jag har gått så länge på trav så jag har varit med om liknande, men inte riktigt en så här stor vinst.

Kommer ni fortsätta att lämna in liknande system framöver?

– Det får man tro att det kommer hända. Vi analyserar hästarna ofta, men det var inga analyser som gjorde att det här avgjordes. Det var mest slumpmässigt.