Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på östra Skuleberget

Med start i april inleds arbetet på att förbättra utemiljön kring Naturum och östra Skuleberget. Bland annat ska en handikappanpassad stigslinga och en tredje klätterled anläggas.

Projektet "Utveckling av östra Skulebergets naturreservat" löper fram till 31 december och har en budget på knappt en miljon kronor. Ansvarig för projektet, som har koppling till pilotprojektet "Nya entréer till Skuleskogens nationalpark", är länsstyrelsens kultur- och naturavdelning.

I den projektgrupp som bildats ingår High Coast Center, Vägg i Vägg och Docksta Bordtennisklubb som alla är aktörer vid Skuleberget. Länsstyrelsen har också begärt att Kramfors kommun, som är samarbetspartner i projektet, ska ställa upp med 50 000 kronor.

Syftet med projektet är att förbättra området kring östra Skuleberget och utemiljön omkring Naturum där det bland annat ska bli bättre parkeringsytor.

En viktig del i projektet är att utveckla samarbetet mellan de parter som har verksamhet i området. Åtgärderna, där tillgängligheten till naturreservatet ökar, har i sin tur som målsättning att öka antalet besökare i området.


STEN ENGBLOM


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67