Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på företagsklimat i Ånge och Sollefteå: "Det här ger oss helt nya muskler"

Ånge och Sollefteå kommer att få tillgång till stöd på 1,76 miljoner kronor per år fram till 2020. Syftet med stödet är att stärka kommunerna att utveckla företagsklimat och näringsliv.

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att betala ut nära 70 miljoner kronor per år fram tills 2020 till kommuner i stödområde A, vilket omfattar kommuner som har det särskilt tufft.

Sten–Ove Danielsson (S), kommunalråd i Ånge, var positiv till nyheten om att Ånge kommun får möjlighet att ta del av stödet som kan ge totalt 5,28 miljoner kronor under en treårsperiod.

– Det här ger oss helt nya muskler att arbeta med näringslivsutveckling i samverkan med befintligt näringsliv, säger Sten-Ove Danielsson, kommunalråd i Ånge.

Läs också: Dödsdom för Viväxa – nu går näringslivsbolaget i Ånge i graven

De kommuner som söker och tilldelas stödet får själva välja vad pengarna ska användas till, förutsatt att pengarna går till näringslivsutveckling och satsningar på att förbättra företagsklimatet.

- Pengarna ska vara en injektion och syftet är att förbättra möjligheterna att utveckla företagsklimatet. Sollefteå och Ånge har särskilda utmaningar som påverkar företagens utvecklingsmöjligheter, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, i ett pressmeddelande.

Kommuner i stödområde A :

Norrbottens län: Arjeplogs, Arvidsjaurs, Bodens, Gällivare, Haparanda, Jokkmokks, Kalix, Kiruna, Pajala, Älvsbyns, Överkalix och Övertorneå kommuner.

Västerbottens län: Bjurholms, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storumans, Vilhelmina, Vindelns och Åsele kommuner.

Västernorrlands län: Sollefteå och Ånge kommuner.

Jämtlands län: Samtliga kommuner.

Gävleborgs län: Ljusdals kommun.

Dalarnas län: Malungs, Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalens kommuner.

Värmlands län: Torsby kommun.