Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner säkrade för Framtidens hus i Mellansel – nu startar etapp två

Äntligen har Allmänna Arvsfonden tagit ett beslut. Mellansels IF beviljas 1 958 000 kronor i bidrag för nästa etapp.
– Vi är väldigt glada och nöjda just nu, säger Roger Fjeldseth.

Mellansels IF har sedan 2010 jobbat med sitt projekt Framtidens Hus. Förhoppningen är att allt ska stå klart för invigning i slutet av nästa år.

Bygget har stått stilla sedan januari men utomhus är det mesta klart. Även inomhus kan början till något fint synas.

– Vi kommer att sätta i gång med fortsatt jobb direkt, redan i veckan. Vi hade ett möte i torsdags och lade upp en arbetsplanering bland annat, säger Roger Fjeldseth.

Det är ett stort projekt med en budget på knappt åtta miljoner som den lilla föreningen Mellansels IF startat. När det så småningom står klart kommer tillbyggnaden att vara 400 kvadratmeter och innehålla gym, relax, lokaler för konferenser och en hel del annat.

– Föreningen har sökt pengar från kommunen och idrottslyftet också. Att vi nu fått beviljat från Allmänna arvsfonden gör att vi hoppas på positiva besked från andra håll också, säger Roger Fjeldseth.

Att föreningen valde namnet "Framtidens hus" på projektet hade ett huvudsyfte. Man ville skapa och ge framtidstro till Mellansel med omnejd så att byn kan leva upp igen.

Föreningen för också en dialog med kommunen om att överta den befintliga fastigheten och förhoppningen är att komma överens med kommunen lagom till att de nya lokalerna är klara.

– Nästa träff med kommunen är redan om någon vecka. Vi jobbar på att få till bra skrivningar runt huset kring hur det ska drivas och i vilka former, säger Roger Fjeldseth.

– Vi är jättenoga med att vi inte lånar några pengar och att vi tar det i den takt vi klarar av, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Det får hellre ta tid än att vi ska bli skyldiga en massa pengar.