Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonär dömd till döden för mord

Annons

79-årige miljonären Joseph Naso har dömts till döden för alfabetmorden i USA. Han åtalades sedan polis för fem år sedan hittat bevis för att han dödat fyra kvinnor vars för- och efternamn började på samma bokstav.

Roxene Roggaschs, Carmen Colons, Pamela Parsons och Tracy Tafoyas kroppar hittades dumpade på den kaliforniska landsbygden under 1970- och 1980-talen, skriver BBC på nätet.

Enligt San Jose Mercury News på nätet har myndigheter också hittat en lista i Nasos hem med namn på ytterligare sex kvinnor, som man tror att han kan ha dödat.

Åklagaren Dori Ahana säger till tidningen att Naso under processen inte visat någon ånger överhuvudtaget. Han har också, trots en miljonförmögenhet, avböjt all hjälp från advokater. I stället har den nu dödsdömde försvarat sig själv under den uppmärksammade rättsprocessen i Marin County.

Bedömare tror inte att Naso kommer att avrättas. Hundratals dödsdömda fångar sitter redan i Kaliforniens dödsceller. Men någon avrättning har inte skett sedan 2006.

Jag hoppas att du kommer att leva till du blir 110 år, sade ett av offrens anhöriga i ett känslofyllt tal direkt till Naso i domstolen, och fortsatte: Du har berövat mig på min barndom och min mor.

Mer läsning

Annons