Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljardförlust när SAS gör bokslut

Annons

SAS redovisar en förlust före skatt på 1 245 miljoner kronor i sitt bokslut för 2012 i det förkortade räkenskapsåret januari-oktober. Engång- och omstruktureringskostnader belastar resultatet med 1 421 miljoner kronor.

Passagerarintäkterna steg med 5,6 procent, valutajusterat, medan enhetskostnaden föll med fyra procent, exklusive flygbränsle och justerat för ändrade valutakurser.

SAS-ledningen gör bedömningen att det finns förutsättningar för att nå en helårsvinst 2012/2013, förutsatt att flygbränslepriserna är stabila och att inget annat oförutsett inträffar i omvärlden.

Jag är naturligtvis inte tillfreds med resultatet. Men jag är glad för att vi har levererat vad vi sade gällande de åtgärder vi lanserade i början av året. Passagerarintäkterna går upp, enhetskostnaderna sänks och den underliggande affären går i rätt riktning, säger vd Rickard Gustafson till TT.

Av de omfattande besparingar som presenterades i november är mycket kvar att genomföra. Neddragningarna inom administrationen påbörjas under första kvartalet 2013 och det finns flera intressenter som vill köpa dotterbolaget Wideröe, enligt Gustafson.

Mer läsning

Annons