Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Microsoft trakasserar pirater

Microsoft har dömts att böta 800 000 rupier, omkring 132 000 kronor, för att ha trakasserat fyra indier som misstänks ha använt piratversioner av företagets program, enligt den indiska affärstidningen The Economic Times.

Domstolen i Delhi tycker att Microsoft trakasserat de påstådda piraterna genom att föra talan i Delhi i stället för i de fyra städer, Bangalore, Hyderabad, Chandigarh och Bombay, där brotten ska ha ägt rum.

Domstolen konstaterar att Microsoft har kontor i alla de fyra städerna och att företaget använt "money power" för att förfölja de misstänkta eftersom de därmed tvingas ta sig till Delhi för att kunna försvara sig.

Domaren i målet förklarade i sitt beslut att den indiska konstitutionen ger likhet inför lagen och att lagen "inte kan tillåtas bli utspädd genom penningmakt eller lobbymakt".